de groene ezel, slow traveler
      self-supporting non-profit (in oprichting)

 

Water

naast goede voeding is water ook een belangrijk onderdeel in de dagelijkse behoefte van de ezel. een ezel heeft behoefte aan vers drinkwater. afhankelijk van de grote van de ezel drinken ze 8 tot 12 liter per dag. 

in de vrije natuur moeten ezels veelal op zoek naar schaars te vinden water. soms moeten ZE vele kilometers afleggen om water te vinden. in de vrije natuur kan een ezel wel drie dagen zonder water. WANNEER OPPERVLAKTE WATER NIET VOORHANDEN IS GRAAFT EEN EZEL MET ZIJN VOORPOTEN EEN GAT OM WATER TE ZOEKEN.

HIERONDER EEN LINK  NAAR opnames met nachtcamera van gravende wilde ezels op zoek naar water. DEZE BEELDEN ZIJN GEMAAKT NAAR AANLEIDING VAN EEN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK NAAR ONVERKLAARBARE DRINKGATEN . ZOALS JE IN DEZE BEELDEN KAN ZIEN, MAKEN ANDERE DIEREN EVENEENS dankbaar GEBRUIK VAN DEZE, door ezels gegraven, DRINKGATEN. HIERDOOR IS ,VOLGENS WETENSCHAPPERS, DE EZEL, EEN BELANGRIJKE SCHAKEL IN HET ECOSYSTEEM.

VIDEOBEELDEN DRINKGATEN >>>>KLIK HIER


zorg altijd dat de ezel altijd voldoende vers water tot zijn beschikking heeft. veelal drinken ezels na een voederbeurt. Misschien is het raadzaam om water van de ezels op ruime afstand van de voerplaats aan te bieden. dit stimuleert het bewegen van de ezel plaatsen.