de groene ezel, slow traveler
      self-supporting non-profit (in oprichting)

de ezelhoef

De hoeven zijn een belangrijk onderdeel van het beweging mechanisme van een ezel. In de vrije natuur kan een goed werkend beweging mechanisme het verschil betekenen tussen leven een dood. Immers zal een slecht lopende ezel sneller het risico lopen om ten  prooi te vallen aan roofdieren. 

Waarom moeten hoeven van ezels in nederland bekapt worden ..?  en bij wilde ezels niet...? Het antwoord hierop is vrij logisch.  in het wild levende ezels bewegen zich voort op ruige, rotsachtige en droge ondergrond. bovendien leggen in het wild levende ezel per dag grote afstanden af op zoek naar voedsel en water. Hierdoor vind een natuurlijke onderhoud en afslijten van de hoef plaats. een ezel onderhoud ook, indien nodig, zelf zijn hoeven doormiddel van schrapen over rotsen.

In nederland staan ezels vaak en meer op zachte en vlakke ondergrond ten opzichte van wilde ezels. bovendien zijn de afstanden die ze af kunnen leggen vele malen minder dan bij wilde ezels. hierdoor vind er minder of nauwelijks natuurlijk onderhoud van de hoef plaats. 


hoeven wilde ezel


met dit gegeven is onderhoud van hoeven bij gedomesticeerde ezels belangrijk.