de groene ezel, slow travel
     self-supporting non-profit  organisatie (in oprichting)

Ezel-hoefbekappen(r)

(Voor een bekap afspraak kan je contact opnemen via, mob, 06-57018081 of e-mail, degroeneezel@hotmail.com.)


Als ezel hoefbekapper en ezelliefhebber heb ik mij verdiept in de hoeven van ezels. Na jarenlange ervaring in het bekappen van ezels ontdekte ik dat  in Nederland levende ezels een andere en specifieke onderhoud nodig hebben ten opzichte van een paardenhoef. Naast deze specifieke onderhoud zijn er meerdere essentiële verschillen ten opzichte van een paardenhoef. Het is van essentieel belang om hier rekening mee te houden bij het bekappen van ezels. 


Na jarenlang te werken voor en met ezels in nood zijn we naast een  scala van verwaarlozing . eveneens een scala  hoefproblemen, hoefafwijkingen, vergroeingen, hoefziektes, etc... tegen gekomen.

Deze ervaringen neem ik mee in het werk als ezel-hoefbekapper bij ezelbezitters.

Als hoefbekapper zie ik het bekappen van hoeven niet alleen als een technische handeling. Immers zit er aan de hoeven een levend wezen vast,. De eerste stap bij een bekapping is dan ook altijd eerst contact maken met de ezel en een band opbouwen. Soms neemt dit extra tijd in beslag. Met name wanneer een ezel angstig en/of getraumatiseerd is. wanneer een ezel angstig is neem ik hiervoor alle tijd.

Door steeds meer technische mogelijkheden en hierbij nieuwe inzichten over de werking van de hoef. Blijft ook het bekappen en trimmen van hoeven zich door ontwikkelen. Als hoefbekapper vind ik het belangrijk  ook deze ontwikkelingen te blijven volgen en/of deze nieuwe inzichten toe te passen bij het bekappen.