de groene ezel, slow traveler
      self-supporting non-profit (in oprichting)

Ezel-hoefbekappen(r)

(Voor een bekap afspraak kan je contact opnemen via, mob, 06-57018081 of e-mail,  INFO@ DEGROENEEZEL.ORG


Als ezel hoefbekapper en ezelliefhebber heb ik mij verdiept in de hoeven van ezels. Na jarenlange ervaring in het bekappen van ezels ontdekte ik dat  in Nederland levende ezels een andere en specifieke onderhoud nodig hebben ten opzichte van een paardenhoef. Naast deze specifieke onderhoud zijn er meerdere essentiële verschillen ten opzichte van een paardenhoef. Het is van essentieel belang om hier rekening mee te houden bij het bekappen van ezels. 

voor tarieven en werkgebied klik >>>hier


Na jaren als regulier hoefbekapper  te werken en de laatste 10 jaar ook met opvangezels. ben ik een   scala van verwaarlozing, hoefproblemen, hoefafwijkingen, vergroeingen, hoefziektes, etc... tegen gekomen.

Deze ervaringen neem ik mee in het werk als ezel-hoefbekapper bij ezelbezitters.

Als hoefbekapper zie ik het bekappen van hoeven niet alleen als een technische handeling. Immers zit er aan de hoeven een levend wezen vast,. De eerste stap bij een bekapping is dan ook altijd eerst contact maken met de ezel en een band opbouwen. Soms neemt dit extra tijd in beslag. Met name wanneer een ezel angstig en/of getraumatiseerd is. wanneer een ezel angstig is neem ik hiervoor alle tijd. Ik werk niet met dwangmiddelen en/of sedatie.

Door steeds meer technische mogelijkheden en hierbij nieuwe inzichten over de werking van de hoef. Blijft ook het bekappen en trimmen van hoeven zich door ontwikkelen. Als hoefbekapper vind ik het belangrijk  ook deze ontwikkelingen te blijven volgen en/of deze nieuwe inzichten toe te passen bij het bekappen.